Ik ben Arabella Seegers en ik ondersteun professionals in het overwinnen van stress en/of burn-out en bij het nemen van concrete stappen naar stressvrij leven en werken

De wake-up call

Als kind had ik grote moeite met dierenmishandeling, onrechtvaardigheid waaraan zij niet konden ontsnappen. Later werd ik ook geconfronteerd met kinderen en volwassenen die vastzaten in omstandigheden waaruit ze geen uitweg konden vinden. Als volwassene heb ik nu moeite met minder tastbare vormen van gevangenschap die geluk in de weg staan.

Chronische stress of burn-out zijn vormen van gevangenschap. Wanneer je erin zit ben je nauwelijks in staat jezelf eruit te bevrijden. Dan wordt het tijd om de sleutel te zoeken. Een burn-out wordt vaak beschouwd als het moment van een wake-up call: je moet NU stoppen en omdraaien want je zit niet op de goede weg. Jouw vrijheid ligt ergens anders.

Kort na mijn afstuderen begin jaren 90 kwam ik terecht in de (IT) consultancy binnen de financiële dienstverlening. Een wereld volop kansen voor ambitieuze professionals, gekenmerkt door een hoog werktempo en een stevig verwachtingspatroon onder het motto “Work hard, play hard”. Met plezier deed ik mee en besloot letterlijk  te ontdekken waar mijn grenzen waren. Alleen had ik er nooit rekening mee gehouden dat er zoiets was als lichamelijke grenzen. Mijn hoofd kon eindeloos lang doorgaan maar zonder dat ik het in de gaten had, liet mijn lichaam het op een gegeven moment afweten. Ik belandde in een burn-out.

Keihard werken is geen oplossing…

kocht ik op Bangkok Airport een boek over het boeddhisme  geschreven door een engelse monnik. Ik las het in één ruk uit.  Alle levensvragen die ik van kinds af aan had leken in één klap beantwoord en ik begreep dat ik een belangrijke sleutel voor mijn toekomstig geluk in handen had.

Ik had dan wel de sleutel maar de juiste deur had ik nog lang niet gevonden. Anderhalf jaar later was ik weer aan het werk. Maar na 4 jaar had ik opnieuw last van  burn-out klachten. In de tussentijd had ik niet stilgezeten in mijn herstelproces. Yoga, meditatie, therapie, voeding, sporten – alles om maar beter te worden – keihard gewerkt (ben ik goed in)! Telkens weer komen de lessen en inzichten uit dat boeddhistische boekje weer naar boven. In de loop der jaren had ik mijn kennis verdiept. Begrijpen helpt en doen ook. Maar kennis vertalen in de praktijk valt niet mee. Nu, jaren later, kan ik zeggen dat ik ook doorleefd heb wat ik heb begrepen, hoewel dat leerproces nooit eindigt  – maar daar hou ik weer van.

Ik heb geleerd dat je met de juiste vaardigheden wél kunt omgaan met de verschillende soorten druk die iedereen tegenkomt in zijn of haar carrière. Als je dat niet doet, liggen stress, overspannenheid en zelfs burn-out op de loer. Helaas leer je deze vaardigheden niet op school en maar zelden op de werkplek. Ik heb tijdens mijn loopbaan veel ervaring en training gehad op vakinhoudelijk en management gebied. Maar geen enkele training besteedde aandacht aan waar je op moet letten om chronische stress en burn-out te voorkomen.  En dan heb ik het niet over de inkopper dat je je gezond verstand moet gebruiken en voor jezelf zorgen.

Zelfs als je de juiste  kennis hebt, is het de vraag of je die kunt vertalen naar jouw eigen leven, naar wat voor jou werkt, op langere termijn.  Want ik geloof niet in snelle oplossingen die maar kort werken en ik kan je hierbij helpen!

Je gaat het zelf ervaren

Niet omdat ik het ga vertellen maar omdat je zelf gaat ervaren aan de hand van jouw eigen situatie en omstandigheden hoe je de innerlijke processen die leiden tot (meer) stress tot stilstand kunt brengen. Jij hoeft daar geen jaren over te doen. Ik bied met een 5-stappenplan de mogelijkheid, onder persoonlijke begeleiding, zowel van stress te herstellen als te leren omgaan met de omstandigheden die stress veroorzaken. Voor de lange termijn.

Ik geloof sterk in eigen verantwoordelijkheid. Maar ik geloof ook dat we hier zijn om elkaar te steunen in elkaars ontwikkeling met onze unieke talenten om daar allemaal uiteindelijk van te groeien. Dat is mijn drijvende kracht achter mijn dienst. Daarom help ik je graag ontdekken hoe jouw weg naar herstel, levenslust en persoonlijk succes eruit kan zien.

Met hartelijke groet,

Arabella Seegers

gratis consult aanvragen